23948sdkhjf

Säkrare vibrering utlovas

Maskinmonterade markvibratorer underlättar arbetet där det är svårt att komma åt, de ökar också säkerheten hävdar Rototilt som lanserar en helt ny vibrator.

Rototilts nya markvibrator är gjord för grävmaskiner i storleksklassen 5-10 ton, den kompletterar därför serien där den blir näst minst. Produkten visades för första gången på den internationella maskinmässan Intermat i våras och Vindelnföretaget lyfter nu fram produkten som ett exempel på att maskinmonterade markvibratorer har flera fördelar.

  En är att de underlättar komprimering vid svåråtkomliga ställen som exempelvis rörgravar, sluttningar och slänter. En annan fördel ar att de ökar säkerheten eftersom inga personer behöver vistas i det farliga arbetsområdet, säger Sven-Roger Ekström, produktchef på Rototilt, i ett pressmeddelande.

Den nya markvibratorn är 795 millimeter lång, 525 millimeter bred och 600 millimeter hög. Vibrationskraften är 3,4 ton, det maximala hydrauliska flödet är 30 liter per minut och det maximala trycket 250 bar.

C34 ska klara ett högt mottryck på returledningen, en egenskap som enligt Rototilt gör produkten lämplig att använda tillsammans med företagets tiltrotatorer R2 och R3.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094