23948sdkhjf

Bygghandeln backade i juli

Efter flera goda månader bromsade handeln in under årets sjunde månad.
Bygg- och järnindex från branschorganisationen Byggmaterialhandlarna visar att försäljningen mätt på jämförbara enheter och i löpande priser minskade med 0,5 procent i juli.

Försäljningsökningen för byggmaterialhandeln under tre månader i rad följdes i juli av en minskning och utvecklingen landade på -0,5 procent mätt på jämförbara butiksenheter och i löpande priser. Den ackumulerade tillväxten för perioden januari till juli landade därmed på 2,5 procent.

– Att tillväxten i byggmaterialhandeln fortsatte att tappa fart och minskade i juli är inte särskilt förvånande av flera skäl, dels mötte månaden starka jämförelsetal från juli förra året då försäljningen ökade med 6,6 procent, dels påverkade värmen försäljningen negativt. Semesterperioden ger vanligtvis hushållen chans att renovera och måla om sommarstugan, villan eller lägenheten, men det varma vädret gjorde att många valde bort sina projekt för att vara lediga istället, säger Monica Björk, vd för Byggmaterialhandlarna, i ett pressmeddelande. Hon fortsätter:

– Den sammanlagda utvecklingen för juni och juli ligger runt nollstrecket och med starka jämförelsetal från förra året även i augusti återstår det att se om månaden lyckas dra upp den totala utvecklingen för sommarmånaderna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062