23948sdkhjf

Utökad budget för snöröjning i Sundsvall

Politikerna lovar att kaoset i vintras inte ska upprepas.
Vintern som passerat var både snörik och lång. Trots att budgeten för snöröjning i Sundsvall för fyra år sedan höjdes från 32 till 40 miljoner kronor, så räckte inte pengarna. Nu ger kommunen besked på att man är bättre rustade denna gång. Det skriver Sundsvalls Tidning .

– Vi avsätter totalt 33 miljoner kronor i investeringsbudgeten för maskiner och utrustning den kommande fyraårsperioden. Det är en rejäl ökning mot de 18 som vi hade planerat. Det gör att vi kan köpa in en ny väghyvel till kommande vinter. När det gäller vägunderhåll tillför vi 15 miljoner kronor per år för att öka standarden på vägarna, säger kommunalrådet Peder Björk (S), till Sundsvalls Tidning.

Moderaterna är inne på samma spår. Skillnaden är att de vill öronmärka pengarna direkt till röjningen.

– Fem miljoner i extra pengar varje år har vi budgeterat för. Sedan lägger vi ytterligare tio miljoner extra på vägunderhåll och det är pengar som kan användas för snöröjning om det skulle behövas. Vi satsar även två miljoner på saltsopning för att hålla de stora cykelstråken fri från is under vintern, säger oppositionsrådet Jörgen Berglund (M) till Sundsvalls Tidning.

Göran Gustafsson, sektionschef på gatuavdelningen i Sundsvall, tar emot beskedet med glädje.

– Det vore förstås väldigt bra. Vi har haft 40 miljoner i budget under de senaste åren och vi brukar klara oss. Om vi fick mer innebär det att vi kan hålla standarden bättre på ytterligare något ställe, säger han till Sundsvalls Tidning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078