23948sdkhjf

De ska städa Stockholms tunnlar

Det komplexa uppdraget att rengöra Stockholms alla tunnlar har delats ut.

Svevia har haft uppdraget att städa Stockholms tunnlar i flera år, enligt ett pressmeddelande får företaget nu fortsatt förtroende, ett treårigt avtal har undertecknats och Svevia ska därför både tvätta, renhålla och sköta det löpande underhållet av tunnelmiljöerna.

– Svevia har haft uppdraget för tunneltvätt åt Stockholms stad sedan 2012 .Något som gett oss stor rutin och erfarna medarbetare med en helt unik spetskompetens på att köra de specialbyggda fordonen, men också på hur uppdraget bäst kan utföras, säger Kristoffer Hägvall, platschef för Svevias tunneltvätt i Stockholm, i ett uttalande.

Tunnelskötseln är ett tämligen komplicerat uppdrag och måste ske enligt vissa fastslagna rutiner, läs gärna mer om det i Leveranstidningen Entreprenads reportage här, verksamheten kräver både specialfordon och specialutrustning, något som Leveranstidningen Entreprenad skrivit mer om här.

Vi har under åren gjort stora investeringar för att utveckla arbetsmaskinerna och har tillsammans med Stockholms stad och Trafikverket arbetat fram bra rutinerna kring avstängningarna av tunnlarna i samband med att vi tvättar.

Kontraktet med Stockholms stad gäller från och med 2018, det sträcker sig över tre år med möjlighet till 2+2 års option och är. Enligt Svevia är kontraktet värt cirka 14 miljoner kronor exklusive option.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063