23948sdkhjf

Nytt event i Uppsala ska öka säkerheten inom höghöjdsarbete

Initiativtagare är C2 Vertical Safety.
Enligt statistik som tagits fram av Arbetsmiljöverket ökar antalet fallolyckor på arbetsplatser i Sverige. Nu vill Uppsalabaserade företaget C2 Vertical Safety ta ett krafttag för nollvision inom höghöjdsarbete på byggarbetsplatsen. Det skriver man i ett pressmeddelande.

C2 Vertical Safety har sedan starten 2008 arbetat för nollvision mot fallolyckor från hög höjd. Trots detta finns det fortfarande branscher där fallolyckor med allvarliga skador eller dödlig utgång sker. Olyckor som hade kunnat undvikas med rätt kunskap och utrustning.

Därför arrangerar nu C2 Vertical Safety eventet Uppsala Höjdare som syftar till att stärka kunskapen inom höghöjdsarbete på byggarbetsplatser i Uppsala. På gästlistan finns flera av Uppsalas byggföretag och på scen kommer inbjudna talare från branschen bjuda på kunskap och verktyg för säkrare arbetsplatser. Eventet går av stapeln den 7 september.

– Vi vill vara med och öka medvetandet hos företagen och proaktivt förhindra olyckor vid höghöjdsarbeten. Det viktiga är att man som arbetsgivare tar tag i frågan innan olyckan sker, och inte när det är för sent. Vi hoppas givetvis på ett stort intresse för eventet som syftar till att sprida kunskap och medvetenhet gällande risker på byggarbetsplatsen, säger Martin Malmberg, Marketing Director Direct Business på C2 Vertical Safety, i pressmeddelandet.

Eventet riktar sig till länets företag som utför, eller planerar att utföra arbeten på hög höjd, samt även för de som utför arbeten under marknivå där varken lift eller stege är möjligt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094