23948sdkhjf

ABB och SNC-Lavalin bildar nytt samriskföretag

Linxon har bildats för att genomföra nyckelfärdiga elkraftsanläggningar där man kombinerar styrkorna hos både SNC-Lavalin och ABB.

SNC-Lavalin och ABB meddelar att man tillsammans bildar Linxon, ett nytt samriskföretag för att producera nyckelfärdiga elkraftsanläggningar med växelström. Linxon förväntas påbörja verksamheten 1 september 2018. SNC-Lavalin har majoritet och en kontrollerande andel i samriskföretaget.

Linxon kommer att åta sig nyckelfärdiga anläggningsprojekt med växelström som handlar om både förnybar och konventionell kraftproduktion, kraftöverföring och transportlösningar. De nyckelfärdiga lösningarna innefattar projektdesign, konstruktion, inköp, byggnation, ledning, driftsättning och eftermarknadsstöd. Linxon kommer att ha en inledande orderstock på 340 miljoner US-dollar.

-Vi är glada över samarbetet med ABB där vi sammanför våra respektive styrkor för att leverera hållbara energilösningar för elkraftsanläggningar samtidigt som vi ger kundvärde genom kostnadseffektiviseringar och en ökad leveranskapacitet, säger Marie-Claude Dumas, styrelseordförande för Linxon och President of Clean Power på SNC-Lavalin.

-Linxon kommer att kombinera ABB:s tekniska ledarskap med SNC-Lavalins kunnande inom ledning av infrastrukturprojekt. Samriskföretaget kommer att fånga upp nya affärsmöjligheter för båda företagen och stärker vår strategi att skapa nya allianser och affärsmodeller som en del av ABB Power Grids omvandlingsprogram ‘Power U, säger Claudio Facchin, vd för ABB:s division Power Grids.

SNC-Lavalin grundades 1911 och är ett globalt helt integrerat företag inom konsulttjänster och projektledning och är en större spelare vad gäller infrastrukturägande. Företaget tillhandahåller omfattande totallösningar – inklusive kapitalinvesteringar, konsulttjänster, design, konstruktion, byggnation, upprätthållande av kapital, drift och underhåll – till kunder inom bland annat olja och gas, gruvverksamhet och metallurgi, infrastruktur och kärnkraft.

Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079