23948sdkhjf

Rekord på Load up North

7 004 besökare innebär publikrekord för årets Load up North. –  Jag är supernöjd, säger mässgeneralen Bo Sandström.

Boden.  I slutet av augusti var det dags för Nolias mässa Load up North igen, mässan arrangerades för sjätte gången och lockade rekordmånga besökare – över 7 000.

– Det har varit en fantastisk mässa, jag är supernöjd och utställarna är också nöjda, säger Nolias projektledare Bo Sandström.

Han lyfter särskilt fram årets nytillskott Truck Meet som en riktig fullträff, 58 motivlackerade lastbilar från när och fjärran visade upp sig på flygrakan  och flera av dem kördes också i kortege genom Boden på torsdagkvällen.

–  Truck Meet slog mycket väl ut, nu siktar vi på att ta tillbaka det igen om två år när vi är tillbaka i Boden.

Maskinsidan är förstås mässans hjärta.

  De flesta stora på maskinsidan är här, det är egentligen helt fantastiskt – vi ligger inte närmast och det är inte låga fraktkostnader, säger Bo Sandström.

Hans analys är att mässan betyder affärer.

  Här uppe i norr gör man affärer på plats, det handlar inte bara om offerter.

–  Många redskapsleverantörer säger att de inte ens behöver frakta hem redskapen – de har sålts.

Årets mässa fortsatte på det inslagna spåret från ifjol och lade krut på utbildning och rekrytering.

– Det är ett viktigt ben för mässan, branscherna skriker efter folk, säger Bo Sandström.

900 elever från hela Norrbotten bussades till Boden där ett stort  tält välkomnade de unga besökarna under mottot ”Skills for the future”, tanken var att ungdomarna skulle testa att köra maskin i simulator, svara på frågor, tävla i olika grenar och förhoppningsvis lära känna branscherna så pass att de till och med vill jobba i dem.

Årets mässa, den sjätte i ordningen, samlade 140-150 utställare, det var femte upplagan i Boden och nästa år arrangeras mässan för första gången i Umeå.

– 85 procent av ytan är redan bokad, säger Bo Sandström.

Bodenutställarna har förtur till mässan i Umeå, en fördel många utnyttjat, förklarar Bo Sandström som ser fram emot 2019 års Load up North.

– Alla utställare har inte nyheter varje år, vi kommer att hitta en helt ny besöksgrupp i Umeå och tanken är att köra mässan vartannat år i Boden, vartannat år i Umeå.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109