23948sdkhjf

Branchkändis byter bransch

Regionens bästa ballast utlovas när vägteknikexperten Johan Granlund tar över som produktionschef på HGAB.

HGAB har skaffat sig en ny produktionschef som ska hjälpa Sollefteåföretaget i sin strävan att bli ”XYZ-regionens mest hållbara ballastleverantör”.

– Människans mest använda byggmaterial är ballast från bergtäkter och grustäkter. Jag kommer med passionerat engagemang, gedigen kunskap och bred branscherfarenhet att leda och utveckla HGAB:s produktion och effektiva transporter av regionens bästa ballast. Vårt mål är att exploatera familjeföretagets fulla potential att ta positionen som den regionala ballastbranschens ledande leverantör, mätt i termer av ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet,  säger Johan Granlund i ett pressmeddelande.

Johan Granlund är ett bekant namn i entreprenadbranschen, han har en gedigen grusbakgrund och Leveranstidningen Entreprenad har tidigare skrivit om hur han föddes in i en åkarfamilj i Ångermanland och hur han växte upp med, och i många fall även på, de notoriskt gropiga västernorrländska vägarna.

Familjeföretaget arbetade med grus och anläggningstransporter och Johan själv lärde sig att köra både lastbilar och entreprenadmaskiner.

Som vuxen har han arbetat med  samma problematik men på ett mer ingenjörsmässigt sätt, han har ägnat sitt yrkesliv åt att arbeta för bättre och säkrare vägar – ett av hans högt uppsatta mål har varit att återinföra den breda vägrenen i den svenska vägnormen och han har bistått myndigheter både i Norge och i Sverige i olika projekt för att öka säkerheten genom förbättrad vägteknik och är också välkänd som krönikör.

När han nu till sist landar i familjeföretaget, som startades av Ragnar Granlund, kommer han närmast från en konsultpost på WSP.

– Johan Granlund är en eldsjäl inom sitt område med stor kunskap och engagemang och lyfter frågor inom trafiksäkerhet och färdkvalitet i ett större samhällsmässigt sammanhang. WSP tackar för den tid Johan arbetat hos oss och önskar Johan lycka till i sin nya roll i familjeföretaget, säger WSP:s regionchef EvaHelena Dahl i pressmeddelandet.

Helgums grus verksamhet är inriktad på att leverera grus, närmare bestämt ”dubbdäcksresistent stålhård porfyr” från en porfyrtäkt på gränsen mellan Västernorrland och Jämtland.

Företaget har också fem berg- och moräntäkter och utlovar effektiva transporter med tre lastbilsekipage som är redo för 70 tons bruttovikt. Företaget har också en fjärde lastbil, med undermonterat väghyvelblad, en bil som ska kunna justera vägar och i täkterna används egna hjullastare, grävmaskiner samt en dumper. Externa krossentreprenörer står för krossningen.

Johan Granlund tillträder tjänsten vid årsskiftet.

Leveranstidningen Entreprenad har tidigare intervjuat Johan Granlund, se länkar nedan.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078