23948sdkhjf

Fyra år med väg och spår för Nyab

Spår- och anläggningsarbeten för runt en halv miljard kronor väntar Nyab som tecknat ett fyraårigt ramavtal med Trafikverket.

2016 kunde Nyab ta emot utmärkelsen som Norrbottens snabbast växande företag efter en tillväxt på 1 110 procent under de tre första åren efter etableringen 2013. Hittills har verksamheten huvudsakligen varit koncentrerad till norra Sverige, men ett fyraårigt ramavtal – inklusive optionsår – som just tecknats med Trafikverket innebär en stark inbrytning även i Stockholmsregionen.

Sammantaget handlar det om spår- och anläggningsarbeten på 18 olika väg- och järnvägssträckor med ett totalt kontraktsvärde som beräknas till ungefär 500 miljoner kronor. Uppdragen ska genomföras i Mälardalen, Västerbotten och Norrbotten med högtrafikerade bandelar som Mälarbanan, Arlandabanan, Stockholm Nord, Stockholm Mitt och Stockholm Syd som något av eldprov för affärsområdet Infrastruktur som bildades för nästan exakt ett år sedan.

– Bläcket på kontraktet har knappt hunnit torka, men förberedelserna är redan i full gång. De väg- och bandelar som är i norra Sverige har vi redan en klar organisation för att bemanna projekt på ett bra vis. För att säkerställa kvalitet i utförandet på delar som är i Stockholmsområdet håller vi på att undersöka intresset bland våra medarbetare att arbeta i Stockholm, säger Magnus Granljung, vd på Nyab Infrastruktur.

Parallellt med det har vi haft inledande förhandlingar med underentreprenörer och leverantörer baserade i Stockholmsområdet. Det ska heller inte uteslutas att vi förvärvar något lämpligt bolag i samband med detta. Hanterar vi detta på ett optimalt sätt har vi goda möjligheter att på allvar och storskaligt etablera oss i Mälardalen under den fyraåriga kontraktsperioden.

Johan Larsson, vd på Nyab Sverige, ser med tillförsikt fram mot uppdraget.

Koncernen har allt sedan starten 2013 haft en otrolig utveckling. För Nyabs del är detta kontrakt en bra bas för vår planerade fortsatta utveckling. Det markerar vår nyligen påbörjade satsning på ett nytt segment, järnvägsspecifika projekt, och det är också i någon form det första ordentliga klivet in på Stockholmsmarknaden, säger han

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095