23948sdkhjf

Smarta transporter viktigare för Ramböll

Genom att förvärva ett Singaporeföretag vill Ramböll profilera sig som en internationell spelare att räkna med inom smarta transporter.

Ramboll har förvärvat Singaporeföretaget Vertix Asia-Pacific Pte Ltd. Företaget är specialiserat på bland annat intelligenta transportsystem (ITS) samt mjukvara för modellering och simulatorer – tekniker inom ett område som Ramböll tror mycket på i framtiden.

Digitalisering, elektrifiering och uppkoppling kommer att spela en allt större roll för att skapa hållbara transportsystem i framtiden. Genom förvärvet av Vertix får Ramboll världsledande konsulter med unika insikter från Singapore, en av de tekniskt sett mest avancerade städerna i världen. Köpet ligger i linje med Rambolls värderingar, bland annat genom att vi nu kan jobba ännu bättre för integrerade system med låga koldioxidutsläpp, säger Jukka-Pekka Pitkänen, företagets globala divisionschef för Smart Mobility.

Ambitionen är att bli den ledande konsulten inom smarta transporter, inte bara i Norden utan på en större internationell marknad.

Med förvärvet av Vertix knyter vi till oss spetskompetens och utökar vår plattform i det snabbväxande Sydostasien, säger Peter Heymann Andersen, globalt ansvarig för affärsområdet transport.

Och det är ett rutinerat gäng, bestående av ungefär 15 tekniska konsulter med inriktning transportteknik som nu förstärker Rambölls organisation. Enligt Ramböll har Vertix under de år som gått sedan etableringen 2010 jobbat med fler än 500 infrastrukturprojekt i Sydostasien – en del av dem tillsammans med Ramböll.

– Vi har jobbat tillsammans med Ramboll i flera projekt och vi vet av erfarenhet att vi utgör en bra matchning. Tillsammans kan vi erbjuda hela skalan av tjänster inom smarta transporter och vi har tillräckligt med resurser för att lösa stora och komplexa projekt, säger Nick Fellows, grundare, delägare och vd på Vertix.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079