23948sdkhjf

Uppmärksammad miljökämpe

I mer än 30 år har Johnny Kellner drivit miljöfrågor i byggbranschen. Nu belönas han med en nyinrättad miljöutmärkelse.

Genom hela sin yrkeskarriär har Johnny Kellner satt miljöfrågorna högt upp på agendan. Nu kommer ett kvitto på att ansträngningarna långt ifrån varit förgäves. När Samhällsbyggarna för första gången delar ut utmärkelsen Årets Excellence in Civil Engineering tillfaller det Johnny Kellner som varit en eldsjäl i byggbranschen sedan 1970-talet.

Till att börja med verkade han som konsult i många år hos Sweco. Därefter blev det entreprenörsidan som projekterings- och miljöchef hos JM i Stockholm följt av jobbet som teknik- och miljöchef hos Veidekkes svenska bolag. I dagens roll som oberoende konsult handlar det i huvudsak om forsknings- och utvecklingsprojekt med inriktning kring energi och miljö. Bland en mängd andra parallella uppdrag kan nämnas engagemanget i Kretsloppsrådet.

Att juryn imponerats av hans verk framgår tydligt av motiveringen till utmärkelsen:

Han har ägnat sin karriär åt att minska de negativa miljökonsekvenserna av det svenska byggandet. Han har varit en framträdande och pådrivande aktör i byggbranschen kvalitets-, utvecklings- och miljöfrågor i över 30 år. Genom sitt arbete har han påverkat samhällsbyggnadssektorns tänk och bidragit till ett mer hållbart samhällsbyggande.”

Att arbeta med miljöfrågor var tidigare inte alltid så enkelt inom byggbranschen och utmärkelsen är ett tydligt kvitto på att miljöarbetet jag drivit under många år har uppmärksammats och uppskattats även externt. Att arbeta med miljö och hållbarhet är ju kärleken till våra barn, barnbarn och kommande generationer, säger Johnny Kellner.

Samhällsbyggarnas vd Sara Haasmark ser klimatet som en av de viktigaste frågorna i dag och utmärkelsen är ett sätt att påminna om byggbranschens ansvar för klimatet.

Det är första året vi delar ut priset och det är otroligt roligt att presentera klimatkämpen Johnny Kellner som Årets Excellence in Civil Engineering. Johnny har tillägnat sin karriär till att driva utvecklingen i kvalitets- och miljöfrågor, vilket gör honom till en förebild för branschen, säger Sara Haasmark.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062