23948sdkhjf

De utrustar finska Västmetrons andra fas

Ska leverera rulltrappor i stora mängder.
Kone har vunnit en order gällande leverans av hissar och rulltrappor till andra fasen i ett av Finlands största infrastrukturprojekt: Västra tunnelbanan i Helsingfors. Denna fas kommer att addera ytterligare sju kilometer tunnelbanelinje och fem nya tunnelbanestationer på Esbo-sidan av linjen. Det framgår i ett pressmeddelande.

De kommer bland annat att levererar hissar och snedbanehissar samt rulltrappor.

– Många av de tekniska kraven i Västmetron är inte synliga för passagerna. Hissarna, snedbanehissarna och rulltrapporna är däremot det, och de är en viktig del av resan, kundupplevelsen och den allmänna tillgängligheten på stationerna, säger Ville Saksi, Chief Executive Officer på Länsimetro Oy, i pressmeddelandet.

– Tack vare våra senaste lösningar kan vi erbjuda ännu bättre service till nordiska infrastrukturprojekt, och göra det enklare att förflytta sig för de som använder tunnelbanan. Vi är glada över att nu kunna bidra med vår kunskap och erfarenhet kring stora infrastrukturprojekt runt om i världen också till den finska Västmetrons nya tunnelbanestationer, säger Rasmus Anjert, affärsområdeschef Kone Skandinavien.

Installationen av hissar och rulltrappor vid finska Västmetron är planerad att börja i slutet av 2019. Den andra fasen av den nya tunnelbanelinjen förväntas vara klar under 2023.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094