23948sdkhjf

Styrd sandning utlovas

Både sand, stenkross och salt ska kunna flöda enkelt i en ny sandspridarmodell.

Ystamaskiner har tagit fram en ny sandspridarmodell, enligt ett pressmeddelande har företaget ökat diametern på utmatningsrotorn med 17 procent, något som uppges ge en större utmatningsyta som kan ta med sig mer material ut.

Ystamaskiner också anpassat omröraren, materialet ska därför flöda jämnt genom spridaren lovar företaget.

Andra nyheter är att hålen på det uppfällningsbara skyddsgallret har ökats till 55 millimeter, Ystamaskiner har också tagit fram en fjäderbelastad utmatningsduk som det ska vara lätt att justera trycket på.

Enligt Ystamaskiner innebär förändringarna att materialet som kommer genom skyddsgallret kan komma ut ur spridaren.

Ystamaskiner lyfter också fram att lastningskanten är utrustad med riktigt skopstål och att skopan har tvärställda förstärkningsväggar på insidan.

Spridaren drivs hydrauliskt, den är också utrustad med mängdfördelare som ska göra det möjligt att reglera utmatningsflödet av materialet.

– Vi kan sprida sand, stenkross och salt och de större modellerna medföljer regleringsplåtar för att kunna styra spridningsbilden, förklarar Ystamaskiner i ett pressmeddelande.

Företaget förklarar också att sandspridarna blästras, grundmålas och pulverlackas.

De nya spridarna finns i flera storlekar, från 400 liter upp till 2 000 liter.

– Vi kan erbjuda sandspridaren med följande fästen; trepunkt med självlastande hydraulikkolv, Trima, Stora BM, Euro, L20, L30 etcetera.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078