23948sdkhjf

Rototilt satsar vidare i Frankrike

Ökande försäljning i Frankrike gör att Rototilt satsar på ett nytt nationellt huvudkontor och förstärkt administration.

11 oktober inviger Rototilt ett nytt nationellt huvudkontor i Ayguemorte les Graves utanför Bordeaux.

Frankrike är en av våra prioriterade marknader och vi vill sända en tydlig signal till såväl återförsäljare som kunder om att Rototilt menar allvar när vi pratar om att vara nära kunden, inte bara närvarande, säger företagets marknads- och försäljningschef Per Väppling.

Valet av ort för den nya etableringen har dock fler orsaker.

– Det är ännu ett strategiskt viktigt steg för oss. Placeringen ger tydliga logistiska fördelar för såväl leveranser som service och support, säger Per Väppling.

Parallellt fortsätter företaget att vässa organisationen. Bland annat förstärks administrationen i Frankrike genom införandet av ett nytt IT- system, med avsikt att knyta ihop företagets olika delar. Dessutom har Christine Cabrer anställts som ansvarig för både administration och säljsupport.

– Christine och vår tekniska chef David Dominguez blir nyckelpersoner i vår nya, offensiva organisation. Christine Cabrer har lång erfarenhet från teknikföretag och den nordiska marknaden, vilket ytterligare underlättar överföring av kunskap och best practise till de franska kunderna, säger per Väppling.

I nästa steg är avsikten att öppna för möjligheten till renoveringar och uppgraderingar av äldre tiltrotatorer, något som, enligt planerna, ska genomföras under 2019.

Bakom satsningen ligger tre års arbete i Frankrike, tre år som Per Wäppling beskriver som mycket framgångsrika. Till skillnad från den nordiska marknaden är marknaden långt ifrån mättad, men allt fler entreprenörer upptäcker efter hand fördelarna med att uppgradera sin grävmaskin med en tiltrotator.

Enligt Daniel Thomas, Area Sales Manager på det franska bolaget, uppskattar slutkunderna även styrsystemet ICS och positioneringssystemet RPS som ger en provkarta med ytterligare plusvärden tillsammans med de värden som tiltrotatorn tillför grävmaskinen.

Säkerhetslåset Secure Lock ger också en mycket tryggare arbetssituation eftersom det eliminerar risken för pendlande eller tappade redskap, säger Daniel Thomas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126