23948sdkhjf

Norge nästa för Renta

Den finska Rentagruppen har på kort tid etablerat sig som rentalföretag även i Sverige – nu är det Norges tur.

Renta Group etablerades så sent som 2016, men har sedan dess byggt upp en uthyrningsverksamhet i Finland och Sverige som omfattar 48 depåer och sysselsätter över 400 personer. Den svenska delen omfattar Stål & Hyr, Dennis Maskinuthyrning och Hyrcenter, med tillsammans 20 depåer.

Nu har turen kommit till Norge. Ett avtal har precis tecknats om förvärv av 100 procent av aktierna i det norska hyrföretaget Flexleie, som etablerades 2002 och med huvudkontoret i Bergen bedriver verksamhet längs den norska västkusten, i Nordnorge och i Oslo-regionen. Företaget har dessutom nyligen inlett verksamhet även i Märsta för att få tillgång till den heta marknaden i Mälardalen. Företagets sex depåer genererar en nettoförsäljning kring 120 miljoner norska kronor, vilket, enligt köparens bedömning snabbt kommer att öka till 140 miljoner norska kronor.

I utbudet av maskiner finns bland annat sax- och bomliftar med arbetshöjd från 5 till 48 meter, grävmaskiner i intervallet 1-8 ton samt teleskop- och hjullastare.

Förvärvet av Flexleie är det första steget iRentas expansion i Norge och är en bra plattform till denna viktiga marknad inom uthyrning av maskiner och utrustning för Östersjöregionen. Flexleie är ett utmärkt företag och vår ambition är att utvidga verksamheten och skapa en rikstäckande maskinuthyrare i Norge, säger Renta Groups vd Kari Aulasmaa.

Enligt Kari Aulasmaa kommer transaktionen inte att påverka driften av företaget eller de 40 anställda. Tanken är att driva Flexleie vidare som en egen verksamhet i koncernen med nuvarande vd Kato Stien och andra nyckelpersoner kvar i sina nuvarande positioner och dessutom som minoritetsägare i Renta Group.

Renta är den perfekta industripartnern. Vi delar samma kultur och samma syn på tillväxt och betydelsen av starka lokala verksamheter. Renta har haft en imponerande tillväxt i Finland och Sverige och de ligger före oss när det gäller digitala operativa stöd. Vår gemensamma ambition är att bli en nationell aktör, säger Kato Stien.

Förvärvet beräknas vara avslutat innan oktober månads utgång.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078