23948sdkhjf

Målet: må bra på jobbet

Byggjätten tar upp kampen mot stress, mobbing och psykisk ohälsa.

Svevias årliga säkerhetsvecka innebär att företaget under tre dagar lyfter upp en utvald fråga. I år har valet fallit på den organisatoriska och sociala arbetsmiljön.

– Traditionellt har vi i den här branschen fokuserat mycket på säkerheten och den fysiska arbetsmiljön. Att må bra fysiskt och psykiskt är något som inte bara berör våra yrkesarbetare utan även tjänstemän och chefer på alla nivåer, säger Åsa Mårtensson, arbetsmiljöingenjör på Svevia, i en intervju för I Perspektiv som citeras i ett pressmeddelande.

Tanken är att det inte räcker med nedskrivna rutiner för att åstadkomma förändring, det som krävs är i stället utbildning, att medvetandegöra, lyfta frågan och prata om stress, mobbing och psykisk ohälsa, uppger Svevia.

– Redan innan #metoo tog över agendan så genomförde vi en stor utbildningsinsats i Svevia kring mångfald på arbetsplatsen. Sedan 2016 utbildar vi chefer och skyddsombud i organisatorisk och social arbetsmiljö.

Enligt företaget har satsningen gett resultat, Svevia hänvisar till en färsk medarbetarenkät som uppges visa att medarbetarna  är engagerade och att de trivs och upplever att det finns ett öppet arbetsklimat.

På programmet för årets säkerhetsvecka står skydds-, miljö- och brandskyddsronder, till det kommer aktiviteter som är kopplade till att förbättra den sociala och organisatoriska arbetsmiljön.

Säkerhetsveckan 2018 pågår 8-12 oktober, på samtliga av Svevias arbetsplatser.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047