23948sdkhjf

Stordalen satsar i Mölndal

Ett 22 våningar högt hotell ska byggas i Mölndal.

Det nya hotellet, ett nytt Quality Hotel, uppges bli ett nytt landmärke i Göteborg. Tanken är att omvandla Krokslätts Fabriker från ett industriområde till ett levande område med hotell, bostäder, butiker och kontor. 

Totalentreprenör för bygget är K21 Entreprenad och deras uppgift är att leverera en 22 våningar hög hotellbyggnad, med 370 hotellrum och restaurang, bar, gym och konferenslokaler för upp till 600 personer, varav en kongresshall på 500 kvadratmeter.

– Det är väldigt kul för oss att få in ett Quality Hotel i området. Det kommer stärka vår önskan om att skapa en blandstad i Krokslätt, säger Lennart Larsson, vd på fastighetsägaren Husvärden AB, i ett pressmeddelande.

Quality Hotel har över 60 hotell i Sverige, Norge och Danmark. Mölndalshotellet ska invigas 2021.

Innan dess måste hotellet ha fått sitt namn, en uppgift Nordic Choice Hotels grundare Petter A. Stordalen vill ha allmänhetens hjälp med.

– Ambitionerna är lika höga som hotellet är högt, och därför behöver vi hjälp av Mölndalsborna att hitta det bästa namnet. Jag väntar på alla förslag i ändlös spänning, säger han i pressmeddelandet.

Det vinnande förslaget ska presenteras senare i höst, namnet måste börja med ”Quality Hotel” och vinnarens pris blir en plats på invigningen och att få bli en av de första som övernattar på hotellet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079