23948sdkhjf

Uthyrare med laddstolpar

Kunder och personal vid Persson Hyrmaskiner har nu tillgång till laddstolpar vid samtliga företagets fyra depåer.

Två vardera i Kungälv, Göteborg och Uddevalla och sex stycken i Stenungsund. Så många laddstolpar har installerats på Persson Hyrmaskiners depåer de senaste veckorna. Nu står de redo att användas av i första hand kunder, men även av personal när tillfälle bjuds.

Byggbranschen har en stor påverkan på miljön och det är viktigt för oss att kunna främja den del av miljön där vi har möjlighet att påverka, säger Jens Bergvie, som tillträdde som vd i företaget i våras.

Företaget startades för 26 år sedan i Stenungsund, där huvudkontoret fortfarande finns kvar. Ytterligare depåer har etablerats efter hand och finns i dag även i Kungälv, Uddevalla och Göteborg. Förra året omsattes cirka 117 miljoner kronor samtidigt som företaget kunde passera en lite udda milstolpe, 5 000 uthyrningsenheter. För att möta den ökande efterfrågan gjordes ytterligare stora inköp kring årsskiftet med långt över 100 maskiner

I den heta marknaden i Göteborgsregionen har företaget fortsatt växa inom praktiskt taget alla segment, inte minst på anläggningssidan där företaget kan erbjuda bland annat last- och grävmaskiner i storlekar upp till dryga 25 ton. Ett område som expanderat snabbt under senare år är bodar och vagnar.

Den senaste investeringen är snarare ett led i en hållbarhetssatsning där Jens Bergvie vill slå ett slag för fler eldrivna fordon – inte minst i bygg- och anläggningsföretagen. Samtliga företagets depåer har nu utrustats med laddstolpar där en grundtanke är att därigenom inspirera andra företag och privatpersoner att övergå till el- eller hybridbilar.

Företaget har också ersatt sex personbilar med hybridbilar som står till personalens förfogande under tjänsteresor. Jens Bergvie hoppas dock att genomslaget av el- eller hybriddrift ska bli betydligt mer kraftfullt än i dag och bidraget till laddinfrastrukturen kan vara ett sätt att bidra till att fler väljer bort fossila drivmedel.

– I dag finns skåpbilar som kan passa flera företagare inom branschen men utvecklingen av tyngre fordon hänger helt enkelt inte med. Nu gör vi den förändring som finns tillgänglig och när utvecklingen sker på marknaden – då kommer vi att följa den, säger Jens Bergvie.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078