23948sdkhjf

AF-gruppen shoppar i Dalarna

Norska AF-gruppen har tecknat ett intentionsavtal om förvärv av 70 procent av aktierna i HMB Holding.

HMB, med huvudkontor i Falun, har sedan starten 1994 vuxit till en byggkoncern med en omsättning som 2017 landade kring 1,3 miljarder kronor. Därmed placerar sig företaget strax utanför listan över de 30 omsättningsmässigt största byggföretagen i Sverige.

Företaget har nu hamnat i fokus för norska AF-gruppen som har en uttalad målsättning att växa i Sverige.

Med verksamhet i Stockholm/Mälardalen, Dalarna, Västmanland, Uppland och Gästrikland blir det ett bra komplement till de företag som redan ingår i AF Gruppen Sverige: AF Bygg Göteborg, AF Bygg Syd, AF Projektutveckling, Kanonaden Entreprenad med döttrar, AF Härnösand Byggreturer samt Pålplintar. Tanken är att även HMB ska ingå i organisationen som ett eget dotterbolag.

Samtliga ägare i HMB är i dag verksamma i företaget och tanken är att köpeskillingen ska betalas i form av aktier i AF-gruppen och kontanter. Det avtalade rörelsevärdet för 100 procent av aktierna är 600 miljoner kronor på skuldfri basis.

Enligt planerna genomförs transaktionen under första kvartalet 2019. Först krävs dock godkännande från såvbäl företagens styrelser och från konkurrensmyndigheterna

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063