23948sdkhjf

Rototilt skippar mineraloljan

Rototilt byter ut mineraloljan mot egenproducerad helsyntetisk olja, ett byte som ska maxa tiltrotatorernas livslängd hävdar företaget.

Produktionen drogs igång i september och enligt Rototilt är det ett stort steg att gå från mineralolja till helsyntetisk olja.

– Vi ser många tydliga fördelar med bytet. Till exempel så klarar den syntetiska oljan 50 procent högre temperaturer med bibehållen funktion jämfört med mineraloljan, säger Anders Mitterer, eftermarknadschef hos Rototilt Group AB, i ett pressmeddelande.

Rototilt förklarar att deras tiltrotatorer är de enda på marknaden med oljefyllda rotorhus och att anledningen till detta är att de anser att olja ger bättre smörjegenskaper än fett.

Rototilts Fully Synthetic Gear Oil ska vara optimerad för rotorkroppens snäckväxel och Rototilt hänvisar till tester som bland annat uppges visa att oljan klarar  ett extremt brett temperaturspann (-52° C i lägsta flyt) och att kopparkorrosionen är mycket låg vilket ska öka snäckväxelns livslängd.

– Att vi har olja i våra tiltrotatorer är ingen slump. Olja leder bort värme bättre än fett och bättre avledning leder till mindre slitage. Dessutom är service och dagligt underhåll betydligt enklare med olja. Med vår nya olja förlängs serviceintervallen, 500 timmar första service och därefter 1000 timmar. Rototilts helsyntetolja bidrar till energibesparingar över nästan hela cykeln, hävdar Anders Mitterer.

Företaget lyfter också fram att syntetoljan är fri från polymerer och att den ska vara hållbarare än mineraloljan eftersom flyktigheten är lägre.

Enligt företaget ska samtliga Rototilts tiltrotatorer levereras fyllda med Fully Synthetic Gear Oil, oljan ska också finnas till försäljning hos Rototilts återförsäljare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079