23948sdkhjf

Ökat sug efter elektrisk hydraulstyrning

Distinkt styrkänsla utlovas med elektrisk hydraulstyrning av tiltrotatorer.

Elektrisk hydraulstyrning blir allt mer efterfrågat i samband med användning av tiltrotatorer. Därför har SVAB tagit fram en elektrisk joystickbas som lanserades på årets Intermat.

Vi har under större delen av 2000-talet årligen levererat tusentals joystickshandtag som till större delen monterats på grävmaskiner av tillverkarens återförsäljare. Med våra L8-handtag har vi tagit ett kliv till i och med att flera tillverkare nu monterar våra handtag direkt i fabrik. Hittills har joysticksbasen varit hydraulisk, men efter önskemål från marknaden har vi nu utvecklat en egen säker, robust och kompakt elektrisk joystickbas som ändå ger samma distinkta styrkänsla som den hydrauliska föregångaren, säger SVAB:s vd Fredrik Eriksson.

Sedan 2002 har företaget, enligt Fredrik eriksson, levererat mer än 45 000 styrsystem för tiltrotatorer. Eftersom utrustningen länge eftermonterades innebär det att det blivit en mängd styrspakar som monterats i fabrik för att sedan ersättas med en effektivare lösning och sedan kastas. Det extraarbetet elimineras helt när utrustningen fabriksmonteras. På mässan meddelade exempelvis Doosan att företaget nu erbjuder fabriksmontering av SVAB:s system i kombination med Steelwrists tiltrotatorer i sina hjulgrävare.

I SVAB:s monter på Intermat stod bland annat företagets försäljningschef Tony Ylitalo som var mycket nöjd med besökarna respons.

Övergången till elektricitet är ett teknikskifte som ligger helt rätt i tiden. Det är uppenbart att marknaden är på väg åt det hållet. Det är inte bara det att precisionen i arbetet är hög. Man slipper till exempel också dra hydraulslangar från hyttgolvet, vilket frigör utrymme. Dessutom kan hela systemet levereras fixt och färdigt inklusive infästning. Tekniken uppfyller också höga säkerhetsklasser, något som skapar trygghet, säger Tony Ylitalo.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.161