23948sdkhjf

Känd artist mekar med grävare

Transportföretagen hoppas att Oscar Zia kan få fler unga att välja mekanikeryrket

Bristen på förare är stor och tidigare i höst skrev vi om Maskinentreprenörernas samarbete med Youtubeprofilen Hampus Hedström, en satsning som ska locka yngre till branschen.

Transportföretagen använder samma taktik för att väcka tonåringarnas intresse för till exempel mekanikeryrket.

I en serie webbfilmer låter de artisten Oscar Zia, som synts till exempel i Melodifestivalen och i Let´s Dance, och racingmekanikern Lisa Jonasson pröva sin lycka som till exempel maskinmekaniker, lastbilmekaniker, billackerare och personbilsmekaniker.

Kampanjen syftar till att få fler att välja transportnäringens yrken och  en egen hemsida ska inspirera och lotsa högstadieungdomarna vidare när de väljer gymnasieutbildning.

– Med den här kampanjen tänker vi nytt och fräscht. Syftet är att nå ungdomarna. Vi är därför väldigt glada över samarbetet med Oscar och Lisa, som båda representerar ung talang, säger Mychele Östman, kommunikationschef på Transportföretagen, i ett pressmeddelande.

Se gärna hur Oscar Zia och Lisa Jonasson tävlar om vem som är bäst på att laga ett larvband på en 78 ton tung grävmaskin – filmen finns nedan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094