23948sdkhjf

Epiroc går på djupet med autonomi

Epiroc investerar i teknik för autonom drift av gruvfordon.

Epiroc har förvärvat 34 procent av ASI Mining, LLC, ett amerikanskt bolag som tillhandahåller teknologiska lösningar för autonom drift av gruvfordon.

Företaget, som är baserat i Mendon, Utah, är dotterbolag till Autonomous Solutions och arbetar dels med produkter som inkluderar inbyggd hård- och mjukvara som gör fordon autonoma och dels med mjukvaruplattformar för styrning av autonoma flottor inom olika gruvtillämpningar.

Lösningarna ska kunna integreras med mobila gruvmaskiner, oavsett fabrikat eller modell, och har i dag en marknad bland globala gruvkunder. Som det ser ut just nu kommer företaget i år att uppnå intäkter motsvarande dygt 55 miljoner kronor.

Investeringen i ASI Mining är del av vår strategi att expandera inom automation och interoperabilitet i gruvsegmentet. Detta är framtiden inom gruvindustrin, och det starka teamet på ASI Mining har utvecklat banbrytande lösningar som kommer att stärka Epirocs möjligheter att ytterligare förbättra produktiviteten och säkerheten för kunder globalt, säger Helena Hedblom, Epirocs chef för gruv och infrastruktur.

Köpeskillingen offentliggörs inte, men, enligt planerna, kommer ASI Mining att drivas vidare som ett separat bolag delvis ägt av USA-baserade Epiroc Drilling Solutions LLC. Intäkter och rörelseresultat kommer inte att konsolideras.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079