23948sdkhjf

Full kontroll på timmar, lön och projekt

SmartDok hjälp för byggentreprenörer som inte gillar pappersarbete

En byggentreprenör har mycket att göra. Felrapportering och dålig kommunikation leder till missförstånd, merarbete och förlorade intäkter. SmartDok är lösningen för den som hatar pappersarbete och som hellre vill lägga den tiden på att bygga. Verktyget är utvecklat för byggbranschen och ger full översikt över alla projekt. Resultatet är en förenklad arbetsvardag och ökad lönsamhet. Det är en molnbaserad lösning som hjälper entreprenörer att hålla koll på projekt från A till Ö.

 Systemet består av nio moduler. Här får de 5 moduler som används mest:

 Tidrapportering

Registrering av arbetstimmar kan vara krångligt. Otydlig dokumentering skapar fel i löne- och fakturaunderlaget. SmartDok går att öppna där man befinner sig. Man trycker på ”registrera timmar” och lägger sedan in arbets- och eventuellt maskintimmar. Sparar. Och vips har både anställda och ledning full översikt.

HMS/KMA

Med SmartDok kan man enkelt göra egna checklistor och formulär. De kan fyllas i via datorn, mobilen eller surfplattan. När formuläret skickas in hamnar det på rätt projekt med bilder kopplat så att det blir enkelt för ansvarig projektledare och KMA-ansvarig att få en översikt av vad som är kontrollerat och vilka avvikelser som är registrerade.

Det går också att göra ändringar i checklistor och formulär, vilket är något som bör göras årligen. Den senaste versionen finns alltid tillgänglig.

HMS (hälsa, arbetsmiljö, säkerhet) och kvalitetssäkring blir allt viktigare. Ju enklare och snabbare det går att göra kontroller, desto större är sannolikheten att det blir gjort.

 Maskiner och Service

Bristfällig rapportering på anläggningsmaskiner orsakar driftstopp och förlorade intäkter. Med SmartDok ges full kontroll över hela maskinparken. Registrera bränsleåtgång, maskintimmar och mätarställning. Registrera anmärkningar och felmeddelanden. Få meddelande när det är dags för periodiskt underhåll och se servicestatus. Slipp onödiga extra kostnader och öka drifttiden för maskinerna.

 Materialåtgång och transporter

Som entreprenadchef gäller det att säkra intäkterna. Dålig rapportering ger dålig lönsamhet. Med SmartDok finns all information på ett ställe: - Varuförbrukning - Varuproduktion - Transporter

Allt lagras centralt i molnet. På så vis blir det enkelt att få iväg fakturor.

ID06 personalliggare

Enligt den nya lagen ska alla personer på en byggarbetsplats vara registrerade i en personalliggare. När någon registrerar sig via SmartDok Personalliggaren skickas data via webben till SmartDok-systemet. Via surfplatta eller dator går det att ta fram den närvarorapport som Skatteverkets kontrollanter begär vid ett eventuellt kontrollbesök.

Källa: Visma SmartDok AB

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062