23948sdkhjf

Automatisk lutning ska underlätta för föraren

Rätt lutning automatiskt utlovas när Trimble och Engcon gör gemensam sak.

Tiltrotatortillverkaren Engcon och grävsystemstillverkaren Trimble  har samarbetat i flera år för att integrera varandras produkter. Samarbetet har till exempel lett till att det gått att använda Engcons Positioning System (ePS) tillsammans med Trimbles grävsystem Earthworks, så att föraren fått sin guidning och kunnat se skopans exakta position i displayen i hytten.

Samarbetet har nu tagits ett steg längre när Trimble nu kan erbjuda automatisk tiltfunktion på Engcons tiltrotatorer i kombination med sitt grävsystem Earthworks.

– Samarbetet med Engcon har fungerat väldigt bra och arbetet med den automatiska tiltfunktionen är ett mycket lyckat projekt, säger Fredrik Eklind, Product Manager Machine Control, Civil Engineering and Construction Division på Trimble, i pressmeddelandet.

Han tillägger att marknadens krav på produktivitet, lönsamhet och automatik inom entreprenad ökar och att man, genom att kombinera tiltrotator och grävsystem i en automatisk tiltfunktion, också kommer att öka förarkomforten.

Funktionen innebär att skopan automatiskt håller rätt lutning, föraren ska därför bara koncentrera sig på att hålla rätt höjd och roteringsplan.

För att det ska fungera krävs dock att systemet inkluderar GS5x0-sensorer samt mjukvaruversion v1.7.0. eller nyare, kunderna måste dessutom ha rätt antal licenser.

Det kombinerade systemet ska också innebära att Engcons styrsystem DC2 blir tillgängligt för nedladdning direkt i Trimbles android display via Trimble App Central. Det ska därmed bli möjligt att få fjärrsupport direkt via den Trimble-displayen och grävsystemets internetuppkoppling.

Enligt Engcon innebär detta att DC2 blir helt oberoende av vilken typ av telefon kunden har.

– Detta är ett stort steg för att bli plattformsoberoende och Trimble har varit väldigt lyhörda i utvecklingsarbetet säger Peter Huczkowsky, utvecklingsansvarig för Engcons styrsystem och den som drivit projektet tillsammans med Trimble.

Enligt Engcon beräknas automatisk tiltfunktion vara färdig för leverans från mitten av november.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141