23948sdkhjf

Småhuspriserna stiger

Småhuspriserna har gått upp i flera län, på andra ställen har de sjunkit.

Småhuspriserna fortsätter att stiga, enligt SCB:s statistik steg priserna med nästan två procent under perioden augusti-oktober 2018 jämfört med den tidigare tremånadersperioden (maj-juli).

Jämför man i stället perioden med samma period i fjol har priserna stigit med en procent, uppger SCB.

Priserna har stigit i 14 av landets 21 län. De högsta förändringarna ses i Gotlands och Kalmar län, där har priserna stigit med sex procent.

Priserna har dock sjunkit på flera ställen. I Stockholms, Dalarnas, Jönköpings och Västernorrlands län sjönk priserna med en procent.

I storstadsregionerna har det varit blandat, i Stor–Stockholm och Stor–Göteborg sjönk priserna med en procent, i Stor–Malmö steg de med tre procent.

Sett på årsbasis har priserna stigit i 15 län. Den högsta prisuppgången finns i Kronobergs och Kalmar län, där har priserna stigit med nio procent.

I fyra län sjönk priserna, Stockholms län står för den största sänkningen – där sjönk priserna med sju procent, därefter kommer Västmanlands län, där sjönk priserna med fyra procent.

Tittar man på storstadsregionerna Stor–Göteborg och Stor–Stockholm sjönk priserna med 2 respektive 7 procent, i Stor–Malmö steg de med en procent.

Enligt SCB var det genomsnittliga priset för ett svenskt småhus för permanent boende i landet nästan 2,9 miljoner kronor för perioden augusti – oktober 2018.

Det finns ett par tabeller inlagt i bildspelet - titta gärna där för fler siffror!

Mer information finns hos SCB, länk finns här.

Läs mer om: SCB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078