23948sdkhjf

Klinkerföretaget ska vässa entreprenörerna

Ett nytt nätverk ska göra det enklare att handla upp murverksentreprenörer.

Lättklinkertillverkaren Leca  låter meddela att de skapat ett nytt nätverk för kvalificerade murverksentreprenörer:  pilotprojektet LecaMurverksentreprenör i Sverige – LME.

Syftet är säkra kvaliteten, förklarar Leca i ett pressmeddelande.

– Vi vet att behovet är stort på marknaden, vi får ofta frågor från beställare om murentreprenörer som kan arbeta med våra produkter, säger Mathias Odén, marknad- och försäljningschef på   Leca   Sverige.

Enligt pressmeddelandet ska LME göra det enklare att hitta rätt murverksentreprenör, i upplägget ingår också att Leca ska kunna garantera murarens kompetens men också utförandet och kvaliteten på den färdiga konstruktionen.

– Efter att ha utbildat och provat konceptet med ett antal utvalda entreprenörer känner vi oss nu redo för att lansera LME på bred front.

För att platsa i nätverket måste företagen genomgå Lecas utbildning som ska genomföras i flera omgångar under 2019.

Ambitionen är sedan att ett 30-tal företag ska vara anslutna till nätverket vid årsskiftet 2019/2020.

– De murentreprenörer som vi kommer erbjuda att gå vår utbildning och därefter en plats i LME-nätverket behöver bland annat vara etablerade på marknaden, ha yrkesbevis MUR inom företaget och ett dokumenterat kvalitetssystem med egenkontroller, säger Mathias Odén.

Enligt pressmeddelandet lovar Leca också att ta fullt ansvar för reklamationer som uppstår, dock under förutsättning att utförandet följer anvisningarna och  att Lecas egenkontroller är tillämpade.

Leca kommer också att besöka LME-företagen ute på byggen för att se till att arbetet utförs på rätt sätt.

– Vi vill att de bästa murentreprenörerna ska vara med i vårt nätverk och vår ambition är att hjälpa dem bli ännu bättre på att arbeta med samtliga av våra produkter, säger Mathias Odén.

Tanken är också att föra en nära dialog i nätverket och kontinuerligt utbilda de involverade företagen.

– Det känns naturligt att fördjupa den dialogen vi har i dag med entreprenörer och beställare. Därför planerar vi även att samla våra nätverksföretag till träffar där de får utbyta erfarenheter och vi står för föreläsningar och utbildningar, säger Mathias Odén.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111