23948sdkhjf

JM inför kontroller

Från och med 2019 inför JM slumpvisa alkohol- och drogtester på arbetsplatserna.

JM inleder sin Safety Week på måndagen. I år fokuserar koncernen på  alkohol och droger och målet uppges vara att minska både antalet olyckor och ohälsan bland medarbetare.

– JM sätter alltid hälsa och säkerhet i främsta rummet. Om en arbetsuppgift inte kan utföras säkert så ska den inte utföras alls, säger Helena Söderberg, HR-direktör, i ett pressmeddelande.

Årets säkerhetsvecka ska höja medvetenheten när det gäller alkohol och droger, syftet är också att informera om JM:s nya riktlinjer som bland annat innebär att koncernen inför slumpvisa alkohol och drogtester på svenska arbetsplatser från och med 2019.

JM Produktion fokuserar under veckan även på förbättringar i sin arbetsplatsdispositionsplan. Den så kallade APD-planen är en ritning över arbetsplatsen och hur den är organiserad och JM konstaterar att det är i den som mycket av grunden för en säker och effektiv arbetsplats läggs.

JM införde en arbetsmiljödag 2013, i fjol utökades dagen till en hel vecka och företagets vision är att ha helt skadefria arbetsplatser där medarbetarna känner sig trygga.

– Alla medarbetare ska ha en god fysisk, organisatorisk och social arbetsmiljö. Vi bryr oss om varandra och agerar om vi känner oro, säger Helena Söderberg.

Läs mer om: JM
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063