23948sdkhjf

Släpp snön på rätt ställe

En digital assistent ska underlätta både snöröjningen, planeringen och faktureringen, systemet ska också varna för hinder i vägen lovar Tokvam.

Norska Tokvam har tillverkat produkter för snöröjning i 60 år.  Nu har företaget också tagit fram en digital produkt – Tokvam Easyplan digital assistent.

Systemet utlovas ge föraren all relevant information om vad som ska röjas eller sandas, var snön ska placeras och var farorna som kommunallock och liknande finns.

Tanken är att man därmed ska spara tid och undvika reklamationer på felaktigt utförda jobb, föraren ska dessutom slippa påkörningar – systemet ska varna i tid och därmed ska även kostnaderna för tidsödande reparationer minska.

– Genom 60 års erfarenhet känner vi snöentreprenörens problem med att planlägga och genomföra snöröjningen. Upp till hundravis av adresser per tur är inte ovanligt och alla ska ha det utfört på ”sitt” sätt. Detta är en komplex planläggning och en stor mängd information som ska delas med fasta och inhyrda förare. I tillägg kräver kunderna i större och större grad dokumentation på jobbet som ska utföras. Till slut ska jobbet faktureras, något som är både tråkigt och tidskrävande med manuella system och gula lappar, beskriver Tokvam i ett pressmeddelande.

Deras lösning är Tokvam Easyplan digital assistent, jobben ska kunna göras effektivare och säkrare när alla förare har tillgång till all information, även dokumentation och fakturering ska underlättas, dessa uppgifter ska genereras automatiskt i systemet, förklarar Tokvam.

Easyplan har redan rönt viss uppmärksamhet, härförleden kammade Tokvam till exempel hem Guldaxet på norska mässan Agroteknikk för produkten.

Easyplan kommer att lanseras även i Sverige under 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079