23948sdkhjf

Sany vill växa i Europa

Ett allt mer Europaanpassat produktutbud ska stärka Sany, bland annat på den svårflirtade nordiska marknaden.

2017 blev ett år där flera kinesiska tillverkare av entreprenadmaskiner tog stora kliv framåt globalt. Sany har på senare år satsat hårt på Europa och presenterade sitt allt mer Europaanpassade maskinutbud på Intermat. Inte minst finns förhoppningar om tillväxt i Norden.

Det är nu tio år sedan Sany etablerade ett dotterbolag i Tyskland för att därigenom få ett brofäste i Europa. Ungefär samtidigt inleddes utvecklingen av betongpumpar och betongmixers för den europeiska marknaden. Satsningen förstärktes ytterligare 2012 genom förvärvet av den globalt väletablerade betongpumpstillverkaren Putzmeister som därefter varit koncernens varumärke för betongutrustning utanför Kina.

Nästa steg i Europa blev materialhanterare för exempelvis hamnar och andra typer av terminaler och 2013 kompletterades utbudet i Europa med grävmaskiner och bandgående kranar. Och det är inte minst grävmaskinssidan som företagsledningen ser stora expansionsmöjligheter i Europa.

Man kan säga att den officiella introduktionen av grävmaskiner för den breda europeiska marknaden var på Bauma 2016. Intermat är det perfekta tillfället att visa att vi sedan dess gjort en lika seriös som bred satsning och nu är kompletta som leverantörer av grävmaskiner med ett vältäckande modellutbud i storlekar mellan 1,5 och 50 ton. Enligt planerna lanserar vi även en 15 tons hjulgrävare speciellt framtagen för Europa innan året är slut, säger företagets Ronald Ziegler, försäljningsdirektör i Sany Europe.

Ett huvudmål är att öka volymen ytterligare och för att nå dit kommer vi att flytta montering till Tyskland, något som bland annat kommer att korta ledtiderna. Samtidigt vill vi bygga ut vårt nät av försäljning och service. Det gäller inte minst i de nordiska länderna.

Med till den franska maskinmässan hade Sany bland annat med sig tre grävmaskinsmodeller i olika viktklasser som ska överbrygga tidigare luckor i utbudet. Där fanns minigrävaren SY26 i det lättare segmentet med tungviktaren SY500 som företagets alternativ till en kraftfull produktionsmaskin för exempelvis stenbrott eller rivningsarbeten.

Ronald Ziegler har stora förhoppningar om att den Cumminsmotor på 298 kilowatt som används bland annat ska bidra till en för användarna angenämt hög bränsleeffektivitet. Ytterligare en nykomling i maskinutbudet är SY50, en drygt fem ton tung maskin utrustad med en Yanmarmotor på 29 kilowatt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093