23948sdkhjf

Fjärrvärmenät förnyas i Kalmar

Samplanering är väsentlig när 40 år gamla fjärrvärmeledningar byts ut i centrala Kalmar.

I dag finns, enligt Kalmar Energi runt 700 kilometer betongkulvert i de svenska fjärrvärmesystemen. Tekniken har använts även i Kalmar där man nu i slutet på året avser att påbörja arbetet med att byta ut ungefär 1,3 kilometer gammal betongkulvert från 1978 i de centrala delarna av staden mot modern markförlagd fjärrvärmeledning.

Tekniken för fjärrvärmerören samt hur de läggs i marken har såklart gått framåt sedan 1978. Det är 40 år sedan vi la ner de gamla rören och detta ingrepp är en naturlig del av vårt underhåll av fjärrvärmesystemet, säger Daniel Norén, chef för värmenät på Kalmar Energi.

Samtidigt betonar han vikten av samarbete med såväl kommunen som med andra aktörer involverade i stadsbyggnadsprocessen, bland annat för att begränsa trafikstörningarna, men också för att effektivisera arbetet.

Kalmar växer med nya områden och det är bra när vi har fin kontakt med olika aktörer så att vi kan samplanera arbeten och göra allt arbete samtidigt. Som denna gång vid cykelbanan vid gamla Rifa. Där turas vi om med markarbetet och undviker på så viss att behöva gräva upp och göra om arbetet igen, säger Daniel Norén.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079