23948sdkhjf

Telematik i fickan

Caterpillar har tagit fram en mobilapp som ska leverera telematikdata i farten – det ska gå att se direkt i mobilen hur maskinen mår, var den är och hur mycket den jobbat.

Caterpillar lanserade appen i slutet av november och 3nligt ett pressmeddelande har utvecklingsarbetet involverat 150 kunder och återförsäljare från hela världen.

Caterpillar förklarar att  de flesta hade tre huvudsakliga önskemål: de ville se maskintimmar, de ville se var maskinen befinner sig och de ville kunna hantera underhållet utan att gå via datorn på kontoret.

Resultatet blev en app som, enligt Caterpillar, ska leverera telematik för kunder i farten – den ska göra det möjligt att ha koll på alla sina maskiner även långt från kontorsdatorn, att till exempel se var de är och vad de gjort, få felkoder, beställa reservdelar och service och kommunicera med Caterpillars återförsäljare direkt i mobilen.

En annan poäng är att entreprenören ska kunna flytta en ”underutnyttjad” enhet till ett ställe där den behövs mer.

Ägaren ska dock inte behöva sitta med näsan i mobilen hela tiden för att vara uppdaterad, Caterpillar utlovar pushnotiser som ska plinga till vid behov, till exempel när det är dags för service.

Notiser ska skickas också vid olika felkoder, det ska också vara möjligt att ställa in vid vilken ”nivå” det är läge att skicka en notis.

Appen ska vara tillgänglig för både iOS och Android.

Ulrika Andersson

Caterpillar hävdar att en ny app ska göra det enklare att hålla koll på sina maskiner direkt i mobilen.

Foto: Caterpillar

Var är du? Hur mår du? Caterpillars nya app ska leverera telematikdata om maskinerna direkt i mobilen.

Foto: Caterpillar

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078