23948sdkhjf

Statliga pengar till utemiljöer

178 projekt får dela på 318 miljoner kronor för att förbättra utemiljöer i socioekonomiskt utsatta områden.

När Boverket nu fördelat andra delen av den halva miljard kronor som avsatts i år för att förbättra utemiljöer i socioekonomiskt utsatta områden har 318 miljoner kronorna fördelats bland 178 projekt som valts utifrån de 236 ansökningar som lämnats in.

Stödet är avsett för dels upprustning och komplettering av befintliga anläggningar som lekplatser, grönytor och ytor för spontanidrott, och dels nya anläggningar som gångbanor, multisportarenor och mötesplatser för kultur- och fritidsintressen.

Det finns en del nytänkande och innovativa åtgärder kopplade till bland annat belysning och konstnärlig utsmyckning. Det är stor variation mellan ansökningarna, både vad gäller åtgärderna och vad gäller storleken på projekten, säger jurist Lova Larsson på Boverket.

Stödet som sprids mellan Trelleborg i söder till Jokkmokk i norr kommer bland annat att användas för att rusta upp park- och grönområden samt gårdar i bostadsområden så de i ökad utsträckning inbjuder till sociala möten och fysisk aktivitet. I flera fall handlar det om att förbättra lekplatser, uteplatser, grill- och odlingsmöjligheter, utegym samt att genomföra olika trygghetsskapande åtgärder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062