23948sdkhjf

Maskinia tar över Bergmann i Sverige

Från och med årskiftet blir Maskinia blir generalagent för Bergmanns dumprar.

Maskinia har varit generalagent för Doosan i snart 30 år och säljer även Case Construction Equipments och Atlas Copcos produkter.

Bergmanns mindre dumprar på 3-25 ton ska, enligt ett pressmeddelande, bli ett bra tillskott till de större dumprarna från Doosan.

–Marknaden för den här typen av ”små dumprar” växer och med Bergmann kommer vi att bli den ledande leverantören i Sverige, säger Fredrik Holmquist, vd på Maskinia, i pressmeddelandet.

Familjeföretaget Bergmanns dumprar tillverkas i Tyskland.

– Vi är glada att nu har avtalat ett samarbete med Maskinia som ny generalagent i Sverige och kommer satsa tillsammans för att ta hand om våra kunder och växa Bergmann i Sverige, säger Hans-Hermann Bergmann, i pressmeddelandet.

Maskinia ska ansvara även för service och reservdelar till Bergmanndumprarna och tanken är att Maskinias tekniker tillsammans med Bergmann ska besöka alla befintliga svenska kunder.

De första Bergmanndumprarna ska komma till Maskinias anläggningar redan i början av nästa år. Företaget planerar sedan för en stor premiär på Maskiniadagarna i Linköping, den 8-9 februari. Lanseringen ska sedan fortsätta under våren i både Stockholm, Göteborg och Staffanstorp.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078