23948sdkhjf

Opel byter importör i Sverige

Danska Interdan ansvarar sedan 1 december för import och försäljning av Opels lätta transportbilar och personbilar i Sverige.

I våras meddelade K W Bruun Autoimport – ingående i den danska Interdankoncernen – att företag skulle komplettera sin generalagentur i Sverige för Peugeot med generalagenturen även för Opel.

Med Peugeot och Opel får vi två starka varumärken som kompletterar varandra fantastiskt bra, sade då Tobias Pettersson, vd för K W Bruun Autoimport och Peugeot Sverige.

Avsikten var att överta importörskontraktet genom att förvärva den nationella säljorganisationen Opel Sverige med ansvar för import och försäljning av Opels person- och lätta transportbilar i Sverige, något som nu slutförts.

Avtalet med Opel innebär att Interdankoncernen förvärvar importörskontrakten för Opel för både den svenska och den danska marknaden. Lösningen är inte direkt oväntad eftersom Interdankoncernen sedan länge har ett långtgående samarbete med PSA-gruppen. I Sverige märks det exempelvis genom att KW Bruun Autoimport även har agenturen för DS.

Opel Sverige har huvudkontoret i Stockholm och har cirka 40 anställda. I Sverige finns drygt 70 försäljningsställen och mer än 100 verkstäder spridda över landet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065