23948sdkhjf

Rolig Norgehistoria för Ramudden

Ramudden stärker sin ställning inom trafiksäkerhet i Norge.

Ramudden har tydliga internationella ambitioner. Med starten i Sverige 2005 finns nu verksamhet i Finland, Estland och inte minst i Norge där företaget växer snabbt. 2016 omsattes 42 miljoner norska kronor, vilket växte till 89 miljoner under 2017. Som det ser ut fortsätter tillväxten även i år där företaget bland annat etablerat nya avdelningar i Drammen, Ålesund och Haugesund.

Det senaste tillskottet är Trafikksystemer, ett företag som främst är verksamt inom trafiksäkerhet och som tidigare ingått i Isachsen Anlegg, ett företag i den norska storkoncernen Betonmast Hæhre. Trafikksystemer övertogs 3 december och samtidigt trädde ett strategiskt samarbetsavtal om trafiksäkerhet i kraft mellan Betonmast Hæhre Anlegg med dotterbolag och Ramudden.

Genom vårt avtal kommer våra anställda i Traffikksystemer att ingå i en stark yrkesmiljö med en solid aktör med betydande ambitioner på den norska marknaden. Vi ser fram emot att utnyttja Ramuddens kompetens och kapacitet för våra projekt, säger Nils Smetbak, vd för Isachsen Anlegg.

Även Petter A Vistnes, vd för Betonmast Hæhre Anlegg ser fram mot det nya samarbetet.

Komplexiteten i dagens byggprojekt är hög och kräver en hög grad av specialisering. Våra projekt är beroende av att trafiksäkerhet, både planering och implementering, upprätthåller en hög professionell nivå för att möta ökade krav. Vi är mycket glada över att ha ingått ett strategiskt partnerskap med en ledande aktör som Ramudden, säger Petter A Vistnes.

Jon Ola Stokke, som är vd för Ramuddens norska bolag bekräftar att företaget har stora ambitioner avseende den norska marknaden.

Vi arbetar för att bli rikstäckande inom byggsektorn och trafiksäkerheten. Reglerna skärps fortlöpande och kraven på de som ska arbeta på och utanför vägar, eller på byggarbetsplatser i trafikerade mijöer blir allt hårdare. Förvärvet av Trafikksystemer är således en bra strategisk matchning för oss. Vi delar synen på säkerhet, innovation och betydelsen av hållbara lösningar. Betonmast Hæhre är en av Norges snabbast växande och mest spännande entreprenörer. Avtalet är därför av stor betydelse för oss och vi ser fram mot samarbetet, säger Jon Ola Stokke.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094