23948sdkhjf

Klart med installatör till förbifarten

Cirka 40 tjänstemän och som mest drygt 250 montörer får sysselsättning när installationerna ska på plats i Förbifart Stockholm.

Vi har en organisation på plats som har varit med och utfört tunnlarna Södra och Norra länken i Stockholm, med Trafikverket som beställare. Erfarenheterna som vi tillsammans fått från de tidigare projekten tar vi med oss och gör det som blev bra ännu bättre. Det säger Mika Sundholm, projektchef på Bravida som nu skrivit kontrakt på installationsarbetena i Förbifart Stockholm.

Uppdraget är värt ungefär 1,6 miljarder kronor och omfattar utförande av alla installationer för elkraft och elsystem, utrustning för avbrottsfri kraft, belysning, allmän kraft och belysning samt allmän ventilation och kyla.

Det här är ett viktigt projekt för Bravida och för hela Stockholmsregionen. Ett projekt av den här storleken skapar långsiktig stabilitet. Det ger oss möjlighet att erbjuda spännande uppdrag till våra egna medarbetare, men också attrahera och rekrytera ny personal, säger Bravidas vd och koncernchef Mattias Johansson.

För Bravidas del inleds arbetet sommaren 2019 med en design- och projekteringsfas som pågår i drygt tre år. Därefter vidtar två års produktion följt av provning och driftsättning av de tekniska systemen. Enligt planerna öppnas tunneln för trafik 2026 varefter Bravida svarar för drift och underhåll i ytterligare två år.

Förbifart Stockholm beskrivs som ett av Sveriges genom tiderna största infrastrukturprojekt. Den 21 kilometer långa trafikleden, varav 18 kilometer i tunnel, knyter samman de norra och södra länsdelarna och avlastar Stockholms centrala trafiksystem. Kostnaden beräknas till cirka 27 miljarder kronor i 2009 års prisnivå.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094