23948sdkhjf

Hällnäs kan få företagspark

En företagspark planeras i Vindeln, för att ersätta de arbetstillfällen som gått förlorade.

Träindustriföretaget Martinsons lade ner sin sågverksverksamhet i Hällnäs sommaren 2018, för att i stället satsa mer på sina anläggningar i Bygdsiljum och Kroksjön.

Nu ska företaget, tillsammans med Vindelns kommun, försöka få andra aktörer att etablera sig i Hällnäs genom att uppföra en företagspark.

– Jag hoppas och tror att vi ska kunna hitta en rad spännande alternativ tillsammans med Vindelns kommun, säger Lars Martinson, koncernchef på Martinsons, i ett pressmeddelande.

– Vi ser projektet som en möjlighet att ta tillvara på alla de tillgångar som finns, både på anläggningen och i området, säger Angelica Johansson, projektledare och företagslots på Vindelns kommun.

Projektet har fått namnet Avanäs företagspark och utförs i samarbete med Vindelns kommun, det ska finansieras av Martinsons och Region Västerbotten och drivas av konsultföretaget Revenues tillsammans med Jan Hörnberg, tidigare ägare till Protab.

Först på att-göra-listan står att ta fram en förstudie, ett arbete som ska vara klart till sommaren.

– Vi kommer inom kort att inleda arbetet med att ta kontakter befintliga och nya potentiella intressenter. Vi tittar brett och ser gärna ett nytänk från aktörer som kan se potentialen i anläggningen. Målsättningen är att utvärdera så många alternativ som möjligt för att hitta en långsiktig lösning, säger Fredrik Leek, vd på Revenues, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078