23948sdkhjf

Castellum bäddar för tillväxt

Castellum förstärker och möblerar om i företagsledningen som förberedelse inför en förväntad tillväxt.

Castellum har under de senaste åren tredubblat sitt fastighetsvärde inom områdena kontor och logistik. Nu förbereder bolaget för ytterligare tillväxt inom dessa segment genom att etablera tre nya enheter: en för logistik, en för investering- och portföljstrategi samt en för kontorslokaler.

Vi ser stark tillväxt framåt, både inom flexibla kontorslösningar och inom logistiksegmentet i och med den ökande e-handeln. Vi vill växa med befintliga och nya kunder i de nordiska städerna och anpassar därför vår organisation för att kunna utveckla erbjudanden som i än högre grad attraherar och bidrar till våra kunders framgång, säger företagets koncernchef Henrik Saxborn.

Bedömningen är att renodlingen och den därigenom tydligare fokuseringen på de nya affärsområdena för med sig minst två tydliga fördelar. Dels stärks spetskompetensen inom respektive segment, och dels fungerar den nya organisationen som ett led i företagets tillväxtfokus som kräver helt nya lösningar för såväl distribution och handel som för flexibla kontorslösningar.

Det står redan klart att enheten för Logistik initialt kommer att ledas av Hans Sahlin som i dag är verksamhetsutvecklare för företagets logistikerbjudande med lång erfarenhet från transport och logistikbranschen. Tidigare har han bland annat varit Director Storage på DHL Freight och kommer nu som tillförordnad enhetschef även att ingå i koncernledningen.

Samtidigt skapas en enhet med fokus på företagets kontorserbjudanden med ansvar för kontakter med de största nationella och internationella kunderna samt med statliga myndigheter och verk.

Castellum har den största noterade kontorsportföljen i Sverige och vi kommer att växa ytterligare. I vår strategi ligger att utveckla coworking-konceptet i större städer och erbjuda de absolut bästa positionerna för våra kunder, lovar Henrik Saxborn.

Förhoppningen är att hitta en ledare till den nya kontorsenheten i början av 2019. Även den personen kommer att ingå i koncernledningen.

Företagsledningens uppfattning är att det under flera år har byggts för lite kontor och logistikyta i de svenska städerna. Bedömningen är att företaget kunnat dra fördel av detta genom att öka sin projektandel. Samtidigt finns förväntningar om att kunna fortsätta expandera inom segmentet, något som motiverar beslutet att inrätta en ny position i koncernledningen för investerings- och portföljstrategi. Bedömningen är att även den här delen av företaget kommer att stärkas genom tillsättande av en person med ansvar för samtliga investeringar samt koncernens analys och värdering i början av 2019.

I samband med organisationsförändringen har en överenskommelse ingåtts med Anders Nilsson som med omedelbar verkan lämnar sin befattning som regional vd för Stockholm Norr. Processen med att rekrytera efterträdaren har redan påbörjats.

För att bevara den viktiga lokala förankringen och kundkontakten kvarstår den nuvarande indelningen i fyra regioner.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109