23948sdkhjf

Ny styrelse i Bellman Group

Bellman Group byter ut sin styrelse, nya ledamöter ska stärka företaget inför framtiden.

Bellman Group, där bland annat VSM och Bellmans Åkeri och Entreprenad ingår, låter meddela att delar av styrelsen bytts ut vid en extra bolagsstämma som hölls den 10 december.

Christina Ragsten och Ingalill Östman valdes in som nya ordinarie ledamöter, Robin Karlssons uppdrag som styrelseledamot upphörde och  Björn Andersson tog över som styrelseordförande.

Styrelsen består därmed av Björn Andersson, Christina Ragsten , Ingalill Östman, Håkan Lind and Per Nordlander.

Enligt ett pressmeddelande är nytillskotten ett sätt att stärka företagets kompetens och tillföra den erfarenhet som krävs för att möta de krav som framtiden innebär.

Christina Ragsten har tidigare innehaft höga positioner på Nordea och har dessutom varit departementsråd, hon är verksam i styrelserna för Naventi Fonder AB och Forex Bank AB och har tidigare suttit  i styrelserna för HIQ International AB, Vasakronan AB och Posten AB.

Ingalill Östman har innehaft en lång rad ledande positioner, nu senast i Castellum och tidigare i bland annat SKF och ABB. Hon verkar alltjämt i styrelserna för Allgon AB, Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän samt StyrelseAkademin Västsverige och har tidigare arbetat för bland annat Ovako Group AB.

Vid stämman beslutades också att arvode fram till nästa åsstämma ska utgå med 175 000 kronor till Björn Andersson och med 87 500 kronor vardera till Christina Ragsten och Ingalill Östman. Övriga ledamöter ska inte få något arvode alls.

I Bellman Group ingår Bellmans Åkeri & Entreprenad AB, Grundab Entreprenader i Stockholm AB, Modern Sprängteknik i Norden AB och VSM Entreprenad AB.

Företaget ägs av investeringsfonden Verdane Capital VIII (38,39 procent), VSM management och ägare (33,00 procent), Bellmans management och ägare (10,66 procent),   MST management och ägare (9,18 procent) samt övriga ägare (8,77 procent).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078