23948sdkhjf

Rototilt bygger ut

Rototilt närmar sig kapacitetstaket och bygger därför ut sin fabrik med mer än 3 000 kvadratmeter.

Tiltrotatortillverkaren Rototilt låter meddela att fabriken i Vindeln ska byggas ut och få en tillbyggnad på cirka  3 300 kvadratmeter.

– Det känns jätteroligt att få göra detta. Vi byggde en helt ny fabrik 2007 och var då 42 anställda. I dag är vi över 200 medarbetare och att expandera fabriken är verkligen ett bevis på att vår exportsatsning tagit fart, säger Tord Johansson, produktionschef på Rototilt, i ett pressmeddelande.

Utbyggnaden ska möjliggöra framtida produktionsökningar och innebär att man bereder mer plats för bearbetningsmaskiner och bygger om flödet i fabriken.

Bakom beslutet ligger ett ökande intresse för företagets produkter på exportmarknaderna förklarar Rototilt, företaget uppger att omsättningen har mer än fördubblats på fem år och att den ser fortsatt stark ut.

– Beslutet är baserat på vår scenariobild. Vi tar position för fortsatt tillväxt, med Europa och Nordamerika i fokus, där vi närmar oss kapacitetstaket på nuvarande fabrik inom två år. Därför väljer vi att göra denna satsning nu, säger vd Anders Jonsson i pressmeddelandet.

Ambitionen är att den nya fabriksdelen ska vara klar vid årsskiftet 2019/2020.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096