23948sdkhjf

Steelwrist behåller gasellstatus

Snabbväxande Steelwrist kör hårt i de nya produktionslokalerna och har under året startat egen verksamhet i Japan.

För andra året i rad har Dagens Industri klassat Steelwrist som gasell, det vill säga placerat företaget bland de som växer snabbast i Sverige med god ekonomi.

Till stor del sker expansionen utomlands. Företagets vd Stefan Stockhaus är inte rädd för att testa nya marknader, exempelvis startades egna dotterbolag i USA, Sydkorea och England under förra året.

Inte minst ser USA spännande ut. Även Sydkorea är väldigt intressant för oss, i synnerhet som landet är klart störst på hjulgrävarsidan där tiltrotatorn är extremt användbar. I år har vi följt upp med Italien och Japan. Vi går in med egen personal även om det är en jobbigare modell än att jobba med importörer. Men vi utbildarpersonalen och kan kvalitetssäkra arbetet samtidigt som vår representant kan satsa helhjärtat på våra produkter. Vi har haft en utbildningsperiod och börjar försäljningen i Japan nu i slutet på året. Som vi ser det finns en jättepotential för oss. Sammantaget säljer vi nu i närmare 30 länder, säger Stefan Stockhaus.

Även samarbetena med maskintillverkare blir allt fler. På årets Intermat meddelade exempelvis Doosan att företaget nu erbjuder fabriksmontering av Steelwrists tiltrotatorer i sina hjulgrävare, gärna i kombination med systerbolaget SVAB:s styrsystem.

Kring årsskiftet ska det också vara full fart i den nya produktionsanläggning som byggts i Rosersberg, nära Arlanda.

Med den nya bearbetningsutrustningen kan vi till stora delar köra obemannat och därmed även utnyttja nätterna. Vi kommer att mer än dubblera produktionskapaciteten och står väl rustade för en fortsatt försäljningsökning, säger Stefan Stockhaus.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079