23948sdkhjf

Microsoft köper mark i Sverige

Gävle och Sandviken säljer runt 130 hektar mark till Microsoft, något som skapar förutsättningar för stora internationella investeringar i Sverige.

Gävle-Sandviken är en av landets starkaste industri- och exportregioner, med styrkor som tillgänglig arbetskraft, mark, fossilfri energiproduktion, stabil driftsäkerhet samt närhet till Stockholm, Arlanda och sjöfart.

Det är fakta som attraherar den amerikanska giganten Microsoft som avser att förvärva cirka 130 hektar mark – motsvarande drygt 200 fotbollsplaner – av kommunerna Gävle och Sandviken.

Det är väldigt spännande att ett företag som Microsoft, med en sådan magnitud inom den digitala infrastrukturen, är intresserad av stora markområden inom vår region. Vår målsättning är att detta blir en av regionens största industriella etableringar, säger Patrik Stenvard (M), kommunstyrelsens ordförande i Gävle.

Gävles andel av markförvärvet anges värd cirka 140 miljoner kronor medan Sandviken säljer mark för 129 miljoner kronor.

Att världsledande företag visar intresse för vår region stärker vår attraktionskraft och erbjuder spännande utvecklingsmöjligheter. Affären kan förstärka Gävle-Sandviken som en modern industriregion med ännu ett internationellt företag, säger Peter Kärnström (S), kommunstyrelsens ordförande i Sandviken.

Microsoft följer med sin svenska etablering i spåren efter exempelvis Facebook i Luleå och Google i Avesta.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094