23948sdkhjf

Tolv våningar i trä

Ett av världens största trähusprojekt ska byggas i Stockholm.

Stockholms stads kommunfullmäktige har gett klartecken till projektet Cederhusen och det står därmed klart att ett av världens största trähusprojekt kommer att byggas i Hagastaden i centrala Stockholm.

Det uppger Veidekke i ett pressmeddelande.

I projektet ingår fyra byggnader på två kvarter, med totalt 234 lägenheter, och åtta lokaler, totalt cirka 21 500 kvadratmeter bruttoarea ovan mark.

Husen ska uppföras med en stomme av massivträ, de nedersta två planen ska dock uppföras i betong.

–Det är en komplex uppgift som vi tar oss an med ödmjuk entusiasm. Vi har verkligen längtat efter att få förverkliga Cederhusen, som blir ett unikt projekt i sitt slag, säger Anna Ervast Öberg, ansvarig för projektutveckling, Folkhem, i pressmeddelandet.

Kvarteren ska byggas ovanpå taken till de tre tunnlarna för E4/E20 samt Värtabanan. Enligt Veidekke, som är delägare till Folkhem, innebär detta komplexa förutsättningar för laster och grundkonstruktion, trähusens lätta vikt ska medge att byggrätten kan nyttjas i sin helhet och den ursprungliga tanken med detaljplanens utformning uppfyllas.

–  Vi är väldigt glada över den här möjligheten, att med modern teknik och hög kvalitet i gestaltning få smycka Stockholms profil med ett nytt landmärke i massivträ, säger Cecilia Seavers, affärschef Folkhem, i pressmeddelandet.

Byggstart anges till januari 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094