23948sdkhjf

Var tredje vill starta eget

31 procent av svenskarna drömmer om att starta eget och bland de unga är det ännu fler.

Siffrorna är hämtade från en undersökning som Sifo gjort på uppdrag av Visma.

– Det har aldrig varit enklare att starta och driva företag, tack vare dagens digitala verktyg, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs, i ett pressmeddelande.

Enligt undersökningen drömmer 31 procent av svenskarna om att starta företag och av de unga, mellan 18-29 år, är det 47 procent som vill starta eget.

– Undersökningen visar att flera miljoner svenskar drömmer om att bli egna företagare. Det finns alltså en enorm potential för innovation och nya jobb som vi måste ta tillvara. Sverige behöver uppmuntra fler att våga och vilja ta steget till att driva eget företag, säger Boo Gunnarson.

Visma konstaterar att det fortfarande är ojämnt mellan könen, 38 procent av männen och 24 procent av kvinnorna uppger att de drömmer om att starta eget företag och ungefär sju av tio företag i landet drivs av män.

Visma, som framförallt säljer programvaror, noterar också att det startas allt färre nya företag i Sverige och noterar att det under de tre första kvartalen 2018 startades omkring 46 000 nya företag, sex procent mindre jämfört med samma period i fjol.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.267