23948sdkhjf

Specialkontrakt på fyra miljarder

Ett nytt ramavtal ger NCC nya möjligheter – 150-200 projekt per år planeras.

NCC har tecknat ett ramavtal med Specialfastigheter, som äger och förvaltar fastigheter som kräver lite extra – bland hyresgästerna finns både kriminalvården, polisen och försvarsmakten. Specialfastigheter har ett totalt fastighetsinnehav på drygt 1,1 miljoner kvadratmeter och det samlade marknadsvärdet uppgick till cirka 25 miljarder kronor 2017.

Avtalet innebär att NCC, tillsammans med ett gäng andra entreprenörer, ska genomföra både ny- om- och tillbyggnationer av Specialfastigheters fastighetsbestånd i mellersta, västra, östra och södra Sverige.

NCC är en av sex entreprenörer i respektive område, ramavtalet i sin helhet uppges vara värt totalt cirka fyra miljarder kronor och ska kunna delas på samtliga upphandlade entreprenörer.

Ramavtalet är tvåårigt, med möjlighet till två plus tre års förlängning. Det finns en hel del att göra under dessa år, enligt pressmeddelandet planerar Specialfastigheter att genomföra 150-200 projekt per år.

NCC har redan tidigare utfört uppdrag för Specialfastigheter – till exempel den nya tingsrätten i Lund som nyligen stod klar.

– Här kan vi stötta Specialfastigheter att uppnå en effektiv byggnation för nya fastigheter samt en långsiktig och hållbar förvaltning av befintligt bestånd, säger Marcus Sandlund, affärschef inom NCC Building Sweden.   

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094