23948sdkhjf

Dubbelt firande i Eskilstuna

Inte nog med att Swecons utrustningsverkstad i Eskilstuna just fyllt fem år, verkstaden kan också fira att 1 000 kundanpassade maskiner levererats.

Calle LindgrenTyresö-Brevik Mark & Bygg kunde i mitten av november hämta den tusende maskin som rullat ut från Swecons utrustningsverkstad i Eskilstuna.

Jubileumsmaskinen var en Volvo L60H som levererades med ett digert innehåll av kundanpassad utrustning. Bland annat fanns behov av extra belysning och anpassning för snöröjning.

Hjullastaren var exempelvis utrustad med Mitt X-bågar på kylare, huv och tak för belysning samt positions- och blixtljus.

Varningsramp på taket, motorrumsbelysning, arbetsbelysning i ”midjan” för arbete med snöröjning, tre extra LED-lampor på varje belysningsarm samt kromat avgasrör och extra släpvagnsuttag fram för plog var andra väsentliga inslag.

Utrustningsverkstaden i Eskilstuna öppnades i december 2013 med tanken att den skulle betjäna samtliga företagets verkstäder i Mellansverige. I stället för att varje anläggning skulle utrusta nya maskiner, samlades kompetens och produkter på den då nyöppnade verkstaden.

Ove Eriksson kan som verkstadschef bara konstatera att det strategiska beslutet visat sig vara ett lyckokast. De åtta medarbetare som var med från starten har blivit 15, varav tio är servicetekniker. Under de år som gått sedan starten har efterfrågan på extrautrustning fått en rejäl skjuts.

Ja, efterfrågan på våra standardiserade utrustningspaket till fasta priser ökar stadigt, säger Ove Eriksson.

Det finns ett större utbud av extrautrustning och behovet ökar hela tiden. Swecon har tagit fram standardiserade paket till fast pris på mycket utrustning och de har blivit mycket populära. Exempelvis har Mitt X-bågar och blixtljus nästan blivit standard.

Inte minst väljer många maskinägare att utrusta sin maskin i marknadsföringssyfte.

Många vill ha en maskin som sticker ut och syns i mängden, det kan handla om allt från färg och lack till tonade rutor och lampor.

I just det fallet sticker dock inte Calle Lindgrens maskin ut på något märkbart sätt, levererad som den är i traditionell Volvogul färg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079