23948sdkhjf

Svevia satsar i Skåne

Svevia blir större på ballast i Skåne – köper täktföretag och startar nytt asfaltverk.

Svevia låter meddela att företaget har förvärvat AB Bröderna Hall. I affären ingår Bröderna Halls skånska täkter och en transportverksamhet.

Vi är mycket nöjda med förvärvet av AB Bröderna Hall. Att etablera oss i Skåne har länge stått på vår önskelista och ligger således helt i linje med såväl division Beläggnings strategi som i den övergripande för Svevia, säger Tomas Johansson, chef division Beläggning, Svevia, i ett pressmeddelande.

Han betecknar marknadsutsikterna för ballast, och särskilt bergmaterial, som mycket goda i södra Sverige och specifikt i Skåne.

På sikt kommer detta att skapa goda förutsättningar för oss att skapa konkurrenskraft och lyckas på den skånska marknaden,

AB Bröderna Halls 33 anställda ska fortsätta arbeta i verksamheten, förklarar Svevia, som också uppger att man kommer att etablera ett eget asfaltverk.

– I och med detta och förvärvet har vi kontroll över hela Svevias värdekedja då vi kan förse verket med eget material. Det nya asfaltverket kommer att placeras i Hurva, utanför Malmö, med planen att tas i drift till beläggningssäsongen 2019, säger Tomas Johansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079