23948sdkhjf

Mer sortering i Norrvidinge

Genom förvärvet av Sortab Mark och Sorteringstjänst utvidgar Norrvidinge sin verksamhet till Blekinge och södra Småland.

1 mars i år är det tänkt att Sortab Mark & Sorteringstjänst i Karlskrona ska ingå som en del i Norrvidinge. Genom förvärvet stärker Helsingborgsbaserade Norrvidinge sin position inom de segment där företaget verkar i dag – transport- och maskintjänster samt anläggningsmaterial – och utvidgar därutöver sin verksamhet till Blekinge och södra Småland.

Sortab har en årsomsättning kring 75 miljoner kronor, vilket uppnås med 25 medarbetare, som samtliga kommer att erbjudas anställning i Norrvidinge, enligt företagsledningen.

Sortab är ett välskött bolag med goda medarbetare och har en stark position på marknaden i östra Blekinge. Sortab speglar våra värderingar och vårt sätt att arbeta långsiktigt med verksamheten, säger Norrvidinges vd Johan Beermann.

Även köparens ägare ser stora fördelar med förvärvet.

– Som Norrvidinges ägare kan vi konstatera att förvärvet av Sortab ligger helt i linje med Norrvidinges långsiktiga strategi och bidrar till att skapa hållbara värden och ta Norrvidinge vidare i utvecklingen, säger Martin Nilsson och Per-Eric Troneus, som kan räkna med en årsomsättning i koncernen på ungefär 600 miljoner kronor efter förvärvet.

Avsikten är att driva verksamheten vidare under namnet Norrvidinge. Även varumärket Sortab ska dock leva vidare, i första hand inom recycling-verksamheten.

Roger Algotsson, som i dag är delägare i Sortab, kommer att fungera som affärschef och ansvarig för verksamheten i Blekinge.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093