23948sdkhjf

Otillräcklig kunskap om friktion på cykelbanor

| Av Morgan Andersson | Tipsa redaktionen

För att öka säkerheten på cykelbanor krävs skärpta riktlinjer för såväl friktion som mätmetoder, hävdar forskare vid VTI.

Cykeln är ett i flera avseenden svårslaget transportmedel. Inte minst är den ett värdefullt alternativ för den som vill hålla nere miljöbelastningen. Här uppe i norra Europa kan dock det kyliga vinterhalvåret sätta käppar i hjulen. För några år sedan konstaterade VTI, i en rapport, att 153 cyklister omkommit och fler än 44 000 skadat sig så illa i trafiken att de uppsökt akut sjukvård under åren 2007−2012.

Det finns många orsaker till olyckorna, men nu har forskare vid VTI, med stöd från Trafikverkets skyltfond, tittat lite närmare på en av de viktigaste osakerna – halka. En av slutsatserna är att råd och riktlinjer för cykelvägar måste ses över, både vad gäller definierade friktionskrav och mätmetoder.

Varken krav eller sätt att mäta friktion på cykelvägar motsvarar cyklars förutsättningar och behov utan har i stället utgått från bilars prestanda. Det behövs ökad kunskap om cykeldäcks friktionsegenskaper och det väggrepp som en cykel kan få på en cykelväg under olika förhållanden, säger Anna Niska, projektledare för VTI-rapporten Cykelvägars friktion.

Forskningsprojektet har sammanställt fältmätningar med VTI:s portabla friktionsmätare på cykelvägar med olika underlag. Jämförande mätningar har gjorts i VTI:s stationära däckprovningsanläggning.
Friktionen påverkas av en mängd olika faktorer som väglag, beläggningsmaterial, vägmarkeringar och brunnslock. Det kan leda till att friktionen varierar kraftigt längs en och samma sträcka. Därmed är risken för överraskningar stor, vilket också ökar olycksrisken.

Forskarna trycker bland annat på att det inte bara är snö och is som minskar friktionen. Även grus, löv, smuts och en hel del annat kan bidra till försämrad kontakt mellan däck och vägbeläggning.
Bland de mest olycksdrabbade platserna har VTI pekat ut broar, smågatsten, brunnslock och vägmarkeringar.

Rapporten lyfter också fram problem med den allt populärare metoden med sopsaltning av cykelvägar.

Bland annat kan halka uppstå där sopborsten inte kan rengöra tillräckligt bra på grund av skadad eller ojämn beläggning. Även korsningar kan medföra problem. Det gäller både där osaltade stråk korsar eller ansluter till saltade cykelstråk och där cykelbanan korsar bilväg i och med att vätskan kan frysa till eller snömodd bildas.

Forskarna menar att en lösning är att konstruera cykelvägen på ett mer ändamålmässigt sätt, gärna i kombination med information till både cyklisten och väghållaren om var halka kan uppstå. Men även forskarna anser sig behöva betydligt mer information än vad som är tillgänglig i dag för att kunna bidra i än högre grad till ökad säkerhet.

– De relativt stora kunskapsluckor som återstår kräver fördjupade studier. Vi behöver tydligare definiera gränsen för när halka uppstår för en cyklist, säger Anna Niska.

För att nå målet krävs tester när cyklister bromsar och manövrar med olika däck på olika ytor med känd friktion. Definitionen på friktionskrav och mätmetoder behöver ses över, liksom kravspecifikationer för beläggningen på gång- och cykelvägar som fungerar väl både sommar och vinter. Liknande studier behövs även för fotgängare med deras perspektiv i fokus.

Håll dig uppdaterad med Entreprenad
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Reportage
”Det är ovärderligt att få tag i rätt folk”

Peab är petnoga med vem som får köra på det stora E22-bygget i Skåne. – Det är individen bakom spakarna som betyder något.

Bauma 2019
Eldrivet radarpar för gruvan

Även om eldrift blir allt vanligare bland mindre maskiner är det lätt att glömma att el varit ett vanligt alternativ för stora maskiner i många år. Liebherrs 210-tonnare R9200E måste definitivt betraktas som en av de större.

Allt fler kvinnor kör lastbil

Scantruck breddar med kranar

1 september övertar Scantruck den svenska generalagenturen för Sennebogens teleskopkranar. De tyska kranarna finns både hjul- och bandgående och har kapacitet att lyfta från 16 upp till 130 ton och en maximal räckvidd från 24 till 67 meter.

NCC bygger i Huddinge

200 hyreslägenheter ska byggas i Huddinge, ett kontrakt värt 340 miljoner kronor.

Nyhetsbrev

AF majoritetsägare i Betonmast

AF Gruppen fortsätter sin uppbyggnad av entreprenadverksamhet genom förvärvet av aktiemajoriteten i Betonmast. Förvärvet görs via ett holdingbolag som ägs till 66 procent av AF Gruppen och till 34 procent av ledningen och tidigare aktieägare i Betonmast.

Arkiv

Storföretagen dominerar listan

Sommaren är över och vi har dragit igång på allvar på hemsidan – och ni har uppenbarligen varit där och läst också! Det här klickades mest på entreprenad.com under vecka 33!

Skanska – med bland jättarna

Skanska håller ställningarna som ett av världens största byggföretag. På den lista som sammanställts av brittiska International Construction ligger den svenska byggjätten kvar på fjortonde plats. Liksom tidigare domineras toppen av kinesiska byggare.

Första mobila tankstationen

Alla entreprenörer ska kunna dela på tanken, som dessutom är fylld med HVO – ett upplägg för framtiden hoppas parterna bakom projektet.

Bra bredd för Maskinia

Case, Doosan och Bergmann ska samsas i Maskinias mässmonter på Entreprenad Live.

JCB:s svensktestade elgrävare

JCB går vidare i sin elsatsning, den minigrävare som visades upp i fjol finns nu i produktion, maskinen kommer också att visas på Entreprenad Live.

Bränslesnål terminalkran

Genombrott för NCC

Strax före semestrarna fick den färöiska transportministern Heðin Mortensen detonera den sprängladdning som innebar genomslaget av Eysturoy-tunnelns 11,2 kilometer långa huvudgren.

Renta etablerar i Uddevalla

Finska Renta fortsätter sin expansion i Sverige. Den nya depån i Uddevalla är den nionde etableringen för året och den 34:e totalt.

Nya förvärv för Norrvidinge

Norrvidinge har förvärvat entreprenadmaskindelen i Jämjö Gräv AB och åkeridelen i JMO Skog & Entreprenad.

Peab asfalterar i väst

Det blir Peab Asfalt som tar hand om underhållsbeläggningar i Åmål och Säffle under 2020.

NCC bygger bad i Burlöv

Burlöv ska få ett nytt badhus, ett projekt värt 290 miljoner kronor.

Dansk fyr på glid får hjul

Startskottet för ett udda projekt har gått. – Det är mycket som kan gå snett.

Transport som tänjer gränserna

Vissa transporter är besvärligare än andra - och tyngre. Svensknorska intressen lyckades dock med hjälp av nederländska specialkunskaper flytta en 388-tons bandgrävare från Tyskland till Nordamerika.

Stark gruvnäring gynnar Epiroc

18 juni kunde Epiroc fira sin första födelsedag som börsnoterat företag. Och starten har varit lyckad. Bra fart globalt inom gruvnäringen är en väsentlig anledning till att såväl intäkter som rörelseresultat ökat under årets andra kvartal jämfört med samma period förra året.

Ny vd i Lambertsson

Första gången med Bomag

Söderberg & Haak tar med sig sitt allra nyaste tillskott till Entreprenad Live – Bomags produkter kommer att finnas med på mässan.

Tung turné

Ett gäng riktiga tungviktare drar landet runt i höst.

Maskinleverantörer och försvar i allians

Försvarsmakten, Lantmännen Maskin och Swecon förenar sina krafter i ett samarbete som ska öka möjligheterna till framgång i den framtida jakten på kompetens och personalförsörjning.

Fler kinesiska däck från Gripen Wheels

NCC bygger åt HSB

Här är gruvbolagets nye vd

Förbättrat resultat för Byggpartner

1

Rekordet för att få ett bygglov – en timme

SLP rekryterar förvaltare

Svevias nya sydsvenska ballastchef

NCC bygger i Linköping

E12 byggs ut för 268 miljoner kronor

260 nya lägenheter ska byggas i Barkarbystaden

Se alla Företagens egna nyheter

KIPP presenterar stödelement, positioneringselement och fästelement

Back-tv sats 7" - se fyra kameror samtidigt

Unikt kombinationsljus

Drivaxel till Peugeot 207

Ny drivaxel till Mazda 3

Bakljus - 40% rabatt

Kamerasystem för traktor och maskin.

Liten arbetsbelysning - även backlampa

Vi ses väl på Trailer Trucking Festival?

Maxtel Slim, extraljusramp

Nyhet - Carbon serien från Lazer Lamps

Självsugande centrifugalpump för industrier

Arbetsbelysning LED - reducerat pris

Behöver du en produktlösning med DT-kontakt?

Huvudstrålkastare ABL 3830

Uppdaterad produktkatalog

Ny drivaxel till Hyundai och Kia

70 inspektionspunkter och 61 sidor rapport

Unikt kombinationsljus

Motordrivna membranpumpar för industrin

Strömbrytare till ditt fordon

Komplett olje- och filterpaket till DSG

Panorama blixtljus - Testpiloterna planerar

Blixtljus - en av marknadens minsta

Vilket fordon kör du?

Sänd till en kollega

0.147